KIRIKKALE
25°
05:25

İmsak'a Kalan Süre

Arıcılara yüzde 50 hibe destekli arı kovanı dağıtıldı

Kırıkkale’de Tarım ve Orman Bakanlığının “Arıcılığın Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında yüzde 50 hibe destekli 57 üreticiye 285 arı kovanı dağıtıldı.


Kırıkkale Valiliği himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce organize edilen kovan dağıtımı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde yapıldı.

Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye üreticilere 20 çıta kapasiteli, 5 çıta arılı ve ana arısı bulunan, polen tuzaklı 5 er adet modern ahşap kovanlar ile arıcı körüğü ve arıcı maskesi verildi.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ile Tarım ve Orman Bakanlığı Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanı İslam Köse ile diğer davetlilerin katıldığı programda Vali Makas, üreticilere kovanları dağıttı.

Hayata geçirilen projede amaç, bölgede önemli bir potansiyele sahip olan arıcılığı geliştirmek ve üreticilerin gelir seviyelerini artırarak istihdam sağlamak

İlginizi Çekebilir

Vali Mehmet Makas, gönülleri kazanıyor 

İlginizi Çekebilir

Uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı

İlginizi Çekebilir

Ev değil, adeta cephanelik!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

88028

Hakkımızda

Son dakika haberleri hızlı ve tarafsız bir şekilde KirikkaleSonDakika.net'te okuyabilirsiniz!. Kırıkkale ile ilgili gündemdeki son dakika haberler ve yeni gelişmeler anında Kırıkkale Son Dakika'da!

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171