KIRIKKALE
27°

Bayram’da şehitlik ziyareti

Bayramda şehitlik ziyareti


Kırıkkale'de Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen şehitlik ziyaretinde duygusal anlar yaşandı.
Kırıkkale Şehitliği'ndeki tören, Vali Mehmet Makas, AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, Belediye Başkanı Ahmet Önal ve protokolün diğer üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Şehit yakınları ve gazilerin de hazır bulunduğu program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.
Törene katılan Vali Mehmet Makas, Milletvekili Mustafa Kaplan ve diğer protokol üyeleri, şehitlerin mezarlarına bir bir ziyaret ederek karanfil bıraktı. Vali Makas, şehit aileleriyle yakından ilgilenerek onların bayramını kutladı ve acılarını paylaştı.
Programın başlangıcında Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve ardından dualar edildi. Bu manevi atmosferde, şehitlerin ruhlarına okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Şehit aileleri, çocuklarının mezarlarını düzenleyerek onlara olan bağlılıklarını ve sevgilerini bir kez daha ifade ettiler.
Vali Mehmet Makas, tören boyunca şehit ve gazi ailelerinin çocuklarıyla yakından ilgilendi. Ailelerin bayramını tebrik eden Vali Makas, onların acılarını paylaştığını ve her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Şehit aileleri de, bu anlamlı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, evlatlarının hatırasının yaşatılmasından dolayı teşekkür ettiler.
Kurban Bayramı’nın manevi atmosferinde gerçekleştirilen bu ziyaret, şehit aileleri için hem hüzünlü hem de gurur verici bir anı olarak kaydedildi.
Kırıkkale’deki şehitlik ziyareti, bu topraklar için canlarını feda eden kahramanların anısını yaşatmak ve ailelerine destek olmak amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Öte yandan bu törenler, milletimizin şehitlerine olan vefa borcunu yerine getirdiği anlamlı etkinlikler arasında yer alıyor.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

52768

Hakkımızda

Son dakika haberleri hızlı ve tarafsız bir şekilde KirikkaleSonDakika.net'te okuyabilirsiniz!. Kırıkkale ile ilgili gündemdeki son dakika haberler ve yeni gelişmeler anında Kırıkkale Son Dakika'da!

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171