KIRIKKALE
25°
02:57

İkindi'ye Kalan Süre

6 ŞUBAT'A GİRERKEN


6 Şubatta meydana gelen ve yaklaşık 50 bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği asrın felaketinin yıldönümü yaklaşırken depremin ilk anlarından itibaren depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesine ekipleri ile giden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı düşüncelerini SABAH’a anlatı. Başkan Saygılı, aradan geçen bir yıla rağmen bütün anılarının taze olduğunu ifade etti.

 

UNUTAMAYACAĞIMIZ ANLAR YAŞADIK.

Depremi duyar duymaz talimat beklemeden hemen harekete geçtiğini ifade eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, elindeki hazır ekip ve ekipmanla ilk andan itibaren depremin merkez üssü Pazarcık’a hareket ettiğini belirtti. Deprem bölgesine ilk ulaşan şehrin Kırıkkale olduğunu dile getiren Saygılı, “ilk 48 saati ömrün boyunca hiç unutamam. Gerçekten anlatılması güç, hayli zor ve derin izler bırakan şeyler yaşandı. Kırıkkale ekibi olarak ilk anlarda yüzden fazla vatandaşımızı canlı çıkardık. Canlı çıkardık derken, çalışarak ince ince santim santim ilerleyerek çıkardık. Toplu iğneyle kazarak ilerledik neredeyse. Depremin ilk anından 24 saat sonra sabaha karşı saat dört civarında yanımda bir araba durdu. Başkanım arabanın içinde malzemeler var ne yapayım diye sordu. Köylere hiç gidemedik siz acil köylere gidin dedik. Enkaza girdim çalışıyorum. 3 yaşında bir kız çocuğu çıkardık. Kucağında sıkı sıkıya sarıldığı bir oyuncağı var. Çocukla göz göze geldik. Bana oyuncağını uzattı. Bir çocuk oyuncağını verir mi? Aldım o oyuncağı hala saklıyorum. Hayatımız boyunca unutamayacağımız anlar yaşadık.  Öyle hatıralar biriktirdik. Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere sabırlar diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi felaketlerden korusun” dedi.

 

KIRIKKALELİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Tüm bunların yanı sıra Kırıkkale halkının fedakarlığını ve kenetlenmesini unutamayacağını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Gerek deprem bölgesinde gerek oluşturduğumuz yardım toplama merkezinde hemşerilerimin yapmış olduğunuz bu büyük fedakarlık için şükranlarımı sunuyorum. Özellikle görev aldığımız Pazarcık’ta hemşerilerimize olan teveccühe sıklıkla şahit oldum. Orada depremzedelerin Kırıkkale’den gelen bir kazak ile ısındıklarını gördüm. Bir kez daha Kırıkkaleli olmaktan gurur duydum.  Kırıkkale’de belediyemiz öncülüğünde oluşturduğumuz Yardım konvoylarımızda deprem bölgesine giren ilk araçlardı. Tek yürek olup tedarik ettiğimiz İçecek, gıda, yakacak ve temizlik malzemeleri gibi yardımları depremin ertesi günü 7 Şubat’ta bölgeye ulaştırdık. Bu noktada istisnasız herkes elinden gelen her türlü destek ve yardımı yapmak üzere seferber oldu. Her bir vatandaşımın yüreğine sağlık” dedi.

İlginizi Çekebilir

İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılı kutlandı

İlginizi Çekebilir

Proje eğitimi alan öğretmenler yeni döneme hazır

İlginizi Çekebilir

112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası

Haber Yorumları

Yorum Yaz

69822

Hakkımızda

Son dakika haberleri hızlı ve tarafsız bir şekilde KirikkaleSonDakika.net'te okuyabilirsiniz!. Kırıkkale ile ilgili gündemdeki son dakika haberler ve yeni gelişmeler anında Kırıkkale Son Dakika'da!

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171